torstaina, lokakuuta 08, 2009

Kuin kaksi marjaa

Jommalla kummalla kanavalla oli aamu-tv:ssä peräkkäin pätkät kahden maan pääministeristä. Ensin kerrottiin Italian Silvio Berlusconista ja häneen kohdistuvista rikosepäilyistä. Berlusconin kommentteja luonnehdittiin ylimielisiksi ja uhoaviksi. Myös minun mielestäni ne olivat sellaisia.

Seuraavaksi uutisissa puhuttiin Suomen pääministeristä. Hänen talossaan oli joku rakennusmestari tehnyt "katselmuksen" pääministeriin kohdistuvien lahjusepäilyksien kumoamiseksi. Aamu-tv:ssä referoitiin myös iltapäivälehteä, jossa todettiin, että "puhtaat paperit".

Näiden kahden pääministerin edesottamukset ovat erikoisen yhteneväisiä. Kumpaakaan ei tunnu hetkauttavan se, että toistuvasti on epäiltynä jostakin vilunkipelistä ja, että syyllinen epäilyihin löytyy aina jostain muualta. Yhteistä on myös ylimielisyys ja ylivertaisuuden tunteen osoittaminen muuta maailmaa kohtaan.

Erilaista on se, että toista me suomalaisetkin olemme paheksuneet jo vuosikausia. Naureskellen ja ihmetellen olemme seuranneet sitä, kuinka italialaiset voivat olla niin hölmöjä, että eivät saa yhtä kansallista imagoaan heikentävää tekijää pois pelistä, vaan antavat hänen vuodesta toiseen pullistella milloin milläkin forumilla.

Voi olla, että samanlaista ihmettelyä meitä suomalaisia kohtaan tunnetaan nyt jossain päin maailmaa. Tulisikohan suomalaisten itsensä ajatella jotakin...?? Olisiko syytä kertoa keisarille jotakin hänen vaatetuksestaan...??

Ei kommentteja: