tiistaina, lokakuuta 20, 2009

Syysloma

Koululaisten syyslomat ovat menossa. Tällä viikolla lomaa pidetään ainakin Mikkelissä. Vanhempien suhtautuminen syksyn lomaviikkoon on vaiheteleva. Monet erityisesti pienten koululaisten vanhemmat kokevat kovin hankalana järjestää lapselle koko viikon ajaksi valvontaa ja tekemistä, sillä läheskään kaikki vanhemmat eivät voi pitää lomaa juuri tuona kyseisenä viikkona.

Jaan tämän ongelman. Poikani on neljännellä luokalla eikä todellakaan voi huidella koko viikkoa oman onnensa nojassa päivisin, kun vanhempansa ovat töissä. Lisäripauksen tähän tuo tietenkin niin minulle kuin tuhansille kaltaisilleni se, että lapsen isä asuu eri osoitteessa ja pojan tämänkin lomaviikon hoito on minun vastuullani, enkä voi olla pois töistä.

Pelastuksena niin äidille kuin lapsellekin on seurakunta. Seurakunta on ymmärtänyt ongelman ja on järjestänyt kahden päivän mittaisen leirin. Onni kavereineen ilmoittautui innokaasti Susinemen leirille ja näin tiedän sujuvan mukavasti pari ekaa lomapäivää. Eilen lähdön hetkellä, hän tosin "hieman" kritisoi tulevien rukouksien määrää, mutta lohdutin, että siinä on sitten urakoitu loppuvuoden rukoilut.

Loppuviikko sujuu oman äitini ja veljeni perheeen suosiollisella avustuksella. Ilman tätä turvaverkkoa syysloman järjestäminen olisi todella hankalaa. Läheskään kaikilla tätä verkkoa ei ole käytettävissä ja mielestäni näiden perheiden kannalta olisikin järkevää lyhentää syysloma muutamaan päivään, niinkuin monilla paikkakunnilla on tehty.

Ei kommentteja: