keskiviikkona, lokakuuta 07, 2009

Lähellä, mutta kaukana

Etelä-Savon kansanedustajat saimme olla äsken vastaanottamassa Kangasniemen kunnan lähetystöä yhdessä hallintovaliokunnan pj Tapani Töllin (kesk.) ja poliisiylijohtaja Paateron kanssa. Kunnan luottamushenkilöt ja tietenkin kuntalaiset ovat todella hädissään siitä, että heiltä aiotaan viedä viimeisetkin poliisin palvelut kunnasta.

Huoli on tietenkin ymmärrettävä. Poliisihallinnon uudistustarpeen ymmärrän myös ja olen valmis tukemaan sitä tavoitetta, että uudistuksella saadaan tehostettua ja järkevoitettyä toimintaa. Tavoite tulisi vaan toteuttaa sillä edellytyksellä, että ihmisten kokema turvattomuus ei lisäänny ja että erityisesti hätätilanteessa poliisin paikalle pääseminen ei kestäisi liian kauaa.

Kunnan edustajat olivat varustautuneet hyvin ja kertoivat, kuinka kaavailtu uudistus tulisi käytännössä toimimaan negatiivisella tavalla. Samankaltaista viestiä olemme saaneet kuulla myös oikeaa kenttätyötä tekeviltä liikkuvilta poliiseilta, jotka kokevat, että hälytysmatkat ovat liian pitkät ja avun saanti kestää liian kauan.

Sovimmekin kansanedustajaporukalla, että varaamme Mikkelin poliisilaitoksen päällikön luo audienssin ja yritämme saada hänet vakuutettua siitä, että maalaisjärki tulisi ottaa käyttöön tässäkin uudistuksessa. Poliisiylijohtaja tuki meitä tässä ajatuksessa.

Ei kommentteja: