torstaina, lokakuuta 08, 2009

SATA kesää,tuhat vuotta....

Kyselytunnit alkavat todellakin toistaa itseään. Ministereiden vastauksista puhumattakaan. On ihan sama, kuka kysyy mitä tahansa, niin vastaukset aloitetaan sanoilla "työryhmä", "komitea" ja "selvitys".

Tänään meidän ryhmän ensimmäinen kysymys käsitteli valtion henkilöstöpolitiikkaa ja esimerkkinä viimeaikainen THL:n kokema irtisanomisten aalto. Vassareiden kysymys koski omaishoitoa.

Molemmissa olivat vastaajina Hyssälä (kesk.) ja Risikko (kok.). Molemmat kiemurtelivat vaustauksiensa kanssa ja kumpanenkin meni jälleen SATA-komitean taakse. Samaa hokemaa kaikista sosiaali-ja terveydenhuoltoon liittyvistä asioista olemme saaneet kuulla vuositolkulla. Uudistuksia ja parannuksia luvataan, mutta niiden kerrotaan olevan SATA-komiteassa. Miksi??? Milloin ne meinataan tuoda ulos sieltä???

Ihmiset odottavat parannuksia joihinkin epäkohtiin ja niitä on hallituksen suulla luvattu tehdä. Mystinen SATA-komitea on nyt se mantra, jota hoetaan ja kuvitellaan, että ihmiset tyytyvät siihen. Väärä luulo. Varmasti monet muutkin kuin minä alkavat kyllästyä tähän väistelyyn ja toivon mukaan paine hallituspuolueiden suuntaan saisi aikaan muutoksia.

Tunnin aikana ehdin moneen otteeseen mielessäni hyräillä jotakin humppabiisiä: "Sata kesää,tuhat yötä..." Nyt on ilta piloilla, kun tämä renkutus jäi soimaan päähän ja tuo mieleeni koko ajan sen, kuinka maan hallitus pakoilee vastuutaan sosiaali- ja terveydenhuollon epäkohtien korjaamisessa.

Ei kommentteja: