torstaina, lokakuuta 22, 2009

Kyvyttömät, haluttomat ja älyttömät

Lähes vuorokauden olemme taas saaneet ihmetellä hallituksen toimia. Vähän kerrallaan ja yks kerrallaan ovat hallituksen puhuvat päät ilmestyneet televisioruutuihin kertomaan meille kansalaisille sitä, kuka ja milloin ja kenen kanssa on tehnyt päätöksen suomalaisten rauhanturvaajien poisvetämisestä Afganistanista.

Tämän päivän kyselytunti ei yrityksistä huolimatta tuonut asiaan yhtään lisävalaistusta. Päinvastoin. Hämmennystä herätti nimittäin myös se, kun pääministeri kertoi kuulleensa asiasta uutisista!? Vihdoin tämän tulisi todistaa, että hallituksella eikä sen yksittäisillä ministereillä ei ole hommat hanskassa. Tällaisessa asiassa ollaan kuulopuheiden ja luulojen varassa.

On ilmiselvää, että aikaisempi kritiikki hallituksen toimintakyvystä on ollut perusteltua. Tässä konkreettinen esimerkki siitä, kuinka asiat vaan tapahtuvat ilman, että ministerit ovat niistä tietoisia. Olisi suotavaa, että hallitus pitäisi jonkinlaisen palaverin edes siitä, kuinka he keskenään tulevat toimimaan ja viestimään. Eikä olisi ollenkaan pahitteeksi, että pohdiskelussa otettaisiin huomioon vaaleilla valitut eduskunta ja tasavallan presidentti.

Ei kommentteja: