keskiviikkona, syyskuuta 30, 2009

Turha tiedonanto

Tänään käydään eduskunnassa varsinainen murhenäytelmä. Näytelmän nimenä on "Valtioneuvoston tiedonanto vaalirahoituksesta". Kansalaisten, median ja opposition ryhdyttyä peräämään pääministeriltä vastauksia häntä kohtaan, keksi Vanhanen kavereineen, että asiasta keskustellaan ainoastaan salissa ja lopuksi kannatus eli luottamus punnitaan äänestyksessä.

Näin nyt menetellään, vaikka me kaikki tiedämme, että luottamus tulee noudattamaan hallitus oppositio linjaa. Hallituksen soturit ovat uskollisempia kuin koskaan. Myös kahdella jakkaralla aina keikkuvat Vihreät on pysäytetty tukemaan hallitusta.

Tunnin päästä alkava keskustelu tulee olemaan ikävä. Porvareiden ryhmätoimistot ovat pyörittäneet aivopesuohjelmaansa perusteellisesti ja heidän kärkensä tulee olemaan ay-liikkeen antamissa tuissa. Noviisiedustajat ovat läpikäyneet pitkän pesuohjelman ja heidän suustaan on tänään odotettavissa vaikka minkälaista sammakkoa.

Olisi syytä näidenkin sotureiden harjoittaa omaa harkintaa. Vertaamalla vaalien aikaisiksi perustettuja varojenkeruuyhdistyksiä yli sata vuotta vanhoihin työväenyhdistyksiin, todistavat kyseiset edustajat täydellisen tietämättömyytensä historiasta ja puoluepolitiikasta (terveiset vaan kollega Heinoselle!). Odotan mielenkiinnolla rimanalituksia.

Ei kommentteja: