keskiviikkona, syyskuuta 30, 2009

Tule apuun, Tanja!

Eilen pohdimme jollakin porukalla sitä, kuinka saisimme kollega Tanja Karpelan kauan odotetun vauvan vihdoin syntymään, sillä iltapäivälehtien uutisointi eduskunnasta on käynyt turhan vakavaksi. Huutomme; Tule Apuun, Tanja, on kuultu. Uutiset ovat kertoneet lapsen syntyneen. Loppuvuoden uutistarjonta on nyt turvattu.

Iltapäivälehtien sivut täyttää nimittäin nykyisin tarinat joidenkin kansanedustajien vaalirahoituksista. Sinänsä toki hyvä, että myös näissä lehdissä käsitellään eduskunnan asioita, mutta tietenkin toivoisi kertomuksia myös myönteisistä asioista. Yleensähän lehdet kertovat edustajien sairauksista, ihmissuhteista ja ikävistä tapahtumista. Iltapäivälehtien kevyeen kerrontaan pinnallisuus toki sopiikin, mutta pinnallisesti on mukavampi lukea kivoja asioita.

Muutoin ihmettelen pääministeri Vanhasen ja Keskustan eduskuntaryhmän lausuntoja siitä, että menossa olisi joku pääministerin kaato-operaatio. Ei kellään ole tarvetta eikä halua tietentahtoen kaataa ketään. Ei edes lehdillä. Epäilykset Vanhasen rehellisyydestä eivät vuosien varrella ole aina olleet turhia. Kerran, kun on jäänyt kiinni valehtelusta, voi olettaa, että totuudessa pysyminen ei muulloinkaan ole itsestään selvää. Tämä koskee meitä kaikkia muitakin ihmisiä.

Ei kommentteja: