keskiviikkona, syyskuuta 16, 2009

Yhteiskuntaoppia

Eilen illalla pääsin antamaan Onnille (10 v.) oppitunnin. Poika soitti nähtyään A-Studion ja kysyi huolestuneena: "Äiti, miksi kansanedustajat ei tykkää köyhistä?" Kysyttyäni "miten niin?" hän selitti, että telkkarissa oli haastateltu ilmeisesti eilisen mielenosoituksen yhteydessä ihmisiä, jotka kritisoivat kansanedustajia välinpitämättömyydestä köyhien ihmisten ongelmia kohtaan.

Kerroin tietenkin, että ei pidä ihan paikkaansa. Osa kansanedustajista on aidosti kiinnostunut todella pienituloisten ihmisten tilanteesta ja yritämme ongelmille jotakin myös tehdä. Seuraava kysymys oli: "Kyllä kait sinä tykkäät köyhistäkin ja ketä ne on ne, jotka eivät tykkää?"

Vastasin suoraan kysymykseen suoraan: "Tietenkin tykkään, niinkuin kaikki muutkin demarit tykkää. Porvarit ovat niitä, jotka eivät välitä vähävaraisista ihmisistä." Kysymykseen, mitä ovat porvarit, vastasin tietenkin, että kokoomuslaiset ja keskustalaiset etupäässä. Onni tarkensi vielä: "Ai kepulaiset?"

Omalta osaltani sain siis oikaistua lapsen saamaa kuvaa yhteiskunnasta. Toivottavasti samankaltaisia oikaisuja tekevät muutkin vanhemmat. Ainoastaan totta puhumalla saamme seuraavankin sukupolven kiinnostumaan yhteisistä asioista.

Ei kommentteja: