sunnuntaina, syyskuuta 06, 2009

Teatterin juhlaa

Mikkelin Teatteri täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Sen kunniaksi ja profiilin nostamiseksi on teatteri tehnyt uudet upeat ohjelmistoesitteet, mainostanut lehdessä ja tuottanut tilausnäytelmän. Katsojaennätykset ovat taattuja, kunhan Raija Orasen Mikkeliin sijoittuva näytelmä alkaa pyöriä.

Kävin eilen katsomassa pienellä näyttämöllä jälleen loppuunmyydyn "Naisten juomaa" -esityksen. Koskettava kuvaus alkoholista ja naisen elämästä ei voinut jättää ketään yleisöstä kylmäksi. Suosittelen näytelmää myös miehille.

Mikkelin teatterilla ja työväenyhdistyksellä on yhteinen menneisyys. Noin sata vuotta sitten työväenyhdistysten toimintaan ympäri maata kuului oleellisesti näytelmäkerhojen pitäminen ja ensi vuonna 120 vuotta täyttävä Mikkelin työväenyhdistys on ylpeä varhaisesta yhteydestään teatteriin.

Syksyllä teatteriin tulee Sirkku Peltosen varma menestysnäytelmä "Yksiöön en äiteetä ota". Varasin jo liput siihen ja aion ottaa seurakseni oman äitini, ehkä kertomuksessa on meille molemmille jotakin opittavaa.

Ei kommentteja: