torstaina, syyskuuta 03, 2009

Peruskysymysten äärellä

Eduskuntaryhmä on ollut kokouksessaan Kuopiossa nyt eilisestä lähtien. Eilinen päivä oli oikein antoisa ja odotettavissa on paitsi tehokas niin myös tuottelias syksy. Puheenjohtajan suulla linjattiin niitä perusasioita, joilla lähdemme todella puolustamaan suomalaisia ihmisiä.

Hallituksen kova linja on nyt näyttänyt tavoitteensa. Tuloeroja on haluttu tarkoituksella kasvattaa ja suurituloisten asemaa kaikin keinoin helpottaa. Tämähän ei voi olla kenenkään mielestä oikeudenmukaista.

Talouden kurimuksessa on meidän demareiden astuttava areenalle. Korjattavaa riittää niin verotuksessa kuin työllisyydenhoidossakin. Kuntatalouden kurjistaminen pakottaa kuntapäättäjät tekemään kipeitä ratkaisuja, joilla tavallisten ihmisten elämää vaikeutetaan. Valtion on muutettava kurssiansa!

Työllisyysfoorumin koolle kutsuminen on yksi niistä konkreettisista keinoista, jolla meidän puolue tulee tarjoamaan osaamistaan ja apuaan maan hallitukselle. Toivottavasti Kokoomuksen uppiniskainen uho on kohdannut tiensä pään ja järki pystyttäisi ottamaan sielläkin käyttöön. Kyseessä on Suomen historian yksi käännekohdista.

Halutaanko kansakunta pelastaa aktiivisilla toimilla vai annetaanko laman syventyä ihmiskohtaloita tuhoavalla tavalla? Valinta on tällä hetkellä hallituspuolueiden kansanedustajilla, ensi vaalien alla kansalaisilla ja vaalien jälkeen toisilla.

Ei kommentteja: