keskiviikkona, syyskuuta 16, 2009

Palautetta

Edellinen blogini koskien pohdiskeluani köyhyydestä ja siitä, kuinka siihen eri poliittiset ryhmät suhtautuvat, on herättänyt palauteboksiini kosolti kommentteja. Muutoinkin kommenttien määrä on tänä syksynä ollut kasvussa ja se on pelkästään hyvä asia. Edelleenkin pidän lukuoikeuden vain itselläni ja mieluusti vastaan kaikille niille, jotka yhteystietonsa laittavat.

Itse asiaa kommentoitiin puolesta ja vastaan. Joku jopa on pitänyt surullisena sitä, että lapselle puhutaan politiikkaa. Jatkan edelleenkin yhteiskunnallisia keskusteluja poikani kanssa ja ne käydään luonnollisestikin hänen tarpeistaan ja kulloinenkin ikävaihe huomioon ottaen.

Tosiasia vaan on, että porvaripuolueet (mukaanlukien kaikki hallituspuolueet) ovat tietoisesti tehneet toimia, joilla on heikennetty pienituloisen ja vähävaraisen ihmisen elämää. Keinot ihmisten auttamiseksi ovat olleet myös porvareiden käytössä, niitä ei ole haluttu käyttää. Tämä on tosiasia.

Riippumatta siitä, mitkä puolueet ovat hallituksessa, keinot muuttaa maailmaa on juuri hallituksella. Köyhien ihmisten tarpeet eivät ole olleet koskaan porvaripuolueiden tärkeysjärjestyksessä ykkösenä. Työväenliike on aikoinaan perustettu juuri vähävaraisten ihmisten etuja ajamaan. Sitä liikettä tarvitaan edelleen ja entistä ehompana!

Ei kommentteja: