sunnuntaina, syyskuuta 27, 2009

Naisten juhlaa

Etelä-Savon DemariNaiset juhlivat eilen 50 v. taivaltaan. Sain olla mukana juhlassa, joka olikin oikein mukava ja lämminhenkinen. Kun valmistauduin aikaisemmin viikolla omaan puheenvuorooni, lueskelin erilaisia meidän puolueen naisliikkeen historiaan liittyviä teoksia.

Sadan vuoden aikana naisdemarit ovat saaneet paljon aikaan. Moni yhteiskunnallinen uudistus olisi jäänyt toteutumatta ellei meillä olisi ollut viimeisen sadan vuoden aikana voimakkaita naisia mukana puolueen toiminnassa. Suosittelenkin kaikille porvarikollegoille perehtymistä työväenliikkeen historiaan; kunniakas menneisyys ei ole rikos, niinkuin välillä salikeskustelussa annettaan ymmärtää.

Itse en ole ollut koskaan puolueen naisliiton toiminnassa aktiivisesti mukana. Se ei silti poissulje sitä, etteikö naisasia ja tasa-arvokysymykset olisi olleet minullekin tärkeitä. Yhteistyössä miesten kanssa on näitä asioita saatu vietyä eteenpäin niin oman puolueen sisällä kuin toistenkin puolueiden ihmisten kanssa.

Tänä päivänä, meidän yhteiskunnassa toimivien naisten tehtävät eivät ole vähentyneet. Uudet haasteet odottavat tekijäänsä. Jatkuvasti lisääntyvä työttömyys kasvattaa liiallista alkoholinkäyttöä, mikä puolestaan aiheuttaa monenlaisia ongelmia perheille ja etenkin naisille. Tähän asiaan demarinaisten tulisi nyt räväkästi tarttua.

Ei kommentteja: