torstaina, helmikuuta 25, 2010

Iskä after-skissä

Eilinen välikysymyskeskustelu oli erikoinen. Lähes kaikki (paitsi Kokoomus) myönsivät sen, että Suomessa on ongelma nimeltä köyhyys. Hallituspuolueiden edustajat oli kaikki prepattu luettelemaan miljoonia, joita hallitus on tällä kaudella laittanut "pienituloisten aseman parantamiseen" ja toisaalta, listaamaan ne huonot päätökset, joita edelliset hallitukset ovat tehneet. Hurmosta haukkumisessa ei suinkaan vähentänyt se, että Kokoomus itse oli mukana valtiovarainministeri Niinistön johdolla tekemässä näitä nyt arvosteltuja päätöksiä.

Pahin floppi eilisessä keskustelussa oli Kokoomuksen tarttuminen Demareiden aiheelliseen ihmettelyyn siitä, missä on valtiovarainministeri Katainen. Kokoomus aloitti hillumisen Kataisen isyyslomalla ja sillä, että eivätkö demarit hyväksy isyyslomia??? Puhe ei tässäkään asiassa mennyt perille ja kokoomuslaiset yrittivät kääntää ministerinsä poissaolonkin meidän syyksemme.

Tosiasiassa isyysloman ajankohdan voi jokainen isä päättää itse ja sen voi pitää pätkissä. Myös välikysymyskeskustelun ajankohdan voi hallitus itse päättää. Nämä kaksi asiaa oli siis ihan varmasti Kataisenkin tiedossa ja hänen päätettävissään. Olemalla pois keskustelusta, hän ainoastaan vahvisti sitä käsitystä porvareiden vähättelevästä asenteesta pienituloisiin ja köyhiin ihmisiin.

Ylenkatsetta tietenkin lisäsi meidän kaikkien tieto siitä, että hän todellakin lomailee vaalipiiriissään, jossa lehti-ilmoituksen mukaan tapaa äänestäjiään After-Ski -tilaisuudessa tänään tiistaina. Toivoa vaan sopii, että Suomen kaikki muut iskät eivät vietä isyysvapaitaan baareissa tai että ainakin jättävät vauvat silloin äitiensä huomaan. Tästä on kokoomuslaisten mahdotonta kiemurrella pois.

Ei kommentteja: