perjantaina, helmikuuta 19, 2010

Nuorten Asema

Olen Mikkelin kaupunginvaltuuston muiden puheenjohtajien (Nepponen kok. ja Lokka kesk.) kanssa yhdessä ideoinut meille uuden tavan toimia nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi. Juhlapuheiden ja työryhmien aika on nyt ohi, me valtuuston puheenjohtajina voimme olla todellisia toimijoitakin.

Meidän ajatuksemme on perustaa Mikkeliin keskitetty Nuorten Asema, jossa kaikki 16-25 vuotiaat saavat apua ja tukea siihen, mitä tehdä peruskoulun tai lukion jälkeen, mikäli jatko-opiskelupaikkaa ei ole löytynyt. Samaan toimipisteeseen voitaisiin hyvin sovittaa ehkäisevä päihdetoimintapiste, entisen Mixstopin tapaan.

Asia on ollut meillä vasta ideointi- ja keskusteluasteella keskenämme ja kehitysjohtajan kanssa, mutta siitä huolimatta laitoimme tiedotteen laajalla jakelulla maailmalle, sillä nyt on kaikkien mahdollisuus osallistua valmisteluun.

Oma ajatukseni jalostui vielä eilen illalla vieraillessamme Ylessä; tästä valmisteluprosessista olisi mahdollista luoda sellainen, johon käyttäjät/asiakkaat/kohderyhmä eli nuoriso voitaisiin ottaa aidosti verkon välityksellä mukaan. Upea juttu:)

Samaan nuorison pelastamispäämäärään pyrkii valmisteilla oleva uusi nuorisolaki, joka tullee voimaan kesällä 2010. Kaupunki voi olla asiassa mainiosti aloitteellinen ja rakentaa omanlaisensa mallin jo etujassa. Vastuullinen päättäjä kantaa kaikessa ideoinnissaan myös huolta kustannuksista. Niin mekin. Yksi syrjäytynyt nuori maksaa yhteiskunnalle 27 500 euroa vuodessa, joten tähän toimintaan sijoittaminen on kaupungille pelkkää säästöä.

Toivottavasti valmistelukoneistomme ja päättäjäkollegat ottavat tämän ajatuksen rakentavasti vastaan ja ovat sitten asian mahdollisesti edetessä täysillä mukana pelastamassa oman kaupunkimme nuorisoa.

Ei kommentteja: