keskiviikkona, helmikuuta 17, 2010

Jutta-Svärd

Saimme eilen kuulla, että "SDP avaa keskustelua pakollisesta kansalaispalvelusta myös naisille. Puolueen mielestä asia pitäisi selvittää ensi vaalikaudella". Keskustelun avaus on aina tervetullutta, niin tässäkin tapauksessa.

Ymmärtääkseni tarkoitus ei tämänkään ajatuksen lanseeraajalla kuitenkaan ole pakottaa naisia armeijaan, vaan kansalaispalvelus voitaisiin suorittaa monenlaisissa erilaisissa esim. hoivatehtävissä. Irvileuat totesivat jo heti tuoreeltaan demareiden haluavan perustaa oman Jutta-Svärd -liikkeen:)

Avausta on haluttu markkinoida tasa-arvoasiana. Oma näkemykseni tasa-arvosta on kyllä vähän toisenlainen. Nuorten naisten mahdollisuudet edetä työelämässä ja saada edes läheskään vakinaisia paikkoja, ovat nykyisinkin todella vaikeat. Äitiys-ja perhevapaiden aiheuttamat poissaolot ovat jo monen kohdalla todellisia tekijöitä, joilla syrjäytetään heidät työmarkkinoilta. Parin kuukauden lisä ei todellakaan edistä kenenkään tasa-arvoistumista.

Toinen puoli asiaa on tietenkin se perustelu, jolla naisiakin velvoitettaisiin osallistumaan kansakunnan puolustamiseen esim hoivaamalla. Ikäväkseni on kyllä todettava, että naisen elämä on enimmäkseen toisten hoivaamista ihan vapaaehtoisestikin ja oman toimen ohella.

Valtion toimenpiteiden johdosta, tulevaisuudessa yhä suurempi osa oman sukupolveni vanhemmista on uhattuna jäädä ilman minkäänlaista yhteiskunnan tarjoamaa hoivapalvelua ja omaisten vastuu kasvaa entisestään. Ei kai Jutta-Svärd -liike sentään tätä halua olla edesauttamassa, eihän???

Ei kommentteja: