sunnuntaina, helmikuuta 21, 2010

Yhteisellä asialla

Sain eilen olla mukana, kun SAK:n Mikkelin seudun paikkallisjärjestö vietti 80 v. juhlaansa. Historiaa kunnellessa huomasin jälleen, kuinka tiivis yhteistyö tällä järjestöllä on aina ollut"oman" yhdistykseni, Mikkelin Työväenyhdistyksen kanssa.

Samat tutut aktiiviset toimihenkilöt ovat olleet molemmissa järjestöissä, eikä se tietenkään ole mikään ihme, ovathan päämäärämme olleet aina samansuuntaiset eli työntekijäväestön ja pienipalkkaisten olosuhteitten parantaminen alati muuttuvassa maailmassa.

SAK:n puheenjohtaja, Lauri Lyly kertoi juhlaseminaarissa meneillään olevista työmarkkinaneuvotteluista. Tilanteethan eivät tunnetusti ole mitenkään helppoja, mutta sopimuksiin on syytä kuitenkin päästä.

SAK:n teettämän kyselynkin perusteella, suomalaisessa työelämässä on paljon pielessä. Ihmiset eivät usko jaksavansa jatkaa töissänsä tulevaisuudessakaan paljoakaan yli kuudenkymmenen. Tämänhetkinen töissäuupuminen ja varhainen eläköityminen työkyvyttömänä, on jo liian monen kohdalla todellisuutta. Pakkokeinot eivät auta, työelämän sisältöihin ja jaksamiseen on löydyttävä uudet konstit.

Ei kommentteja: