sunnuntaina, helmikuuta 07, 2010

Sovinnossa

Eilen julhittiin Rantasalmen Työväneyhdistys Sovinnon 100 vuotista taivalta. Sain olla mukana juhlassa. Tilaisuus pidettiin Rinssi Everstissä ja se olikin täynnä väkeä. Ajan hengelle kuvaavaa on, että oma työväentalo on vuokrattu ulkopuolisille käyttäjille ja yhdistyksen tilaisuudet joudutaan siis pitämään muualla.

Tilaisuus oli rantasalmelaisille tyypilliseen tapaan hyvin järjestetty ja tunnelmaltaan välitön. Olin kutsuttuna paitsi avauspuhujana, niin myös tietenkin oman Työväenyhdistyksen edustajana yhdessä puheenjohtajamme Lauri Saukkosen kanssa.

Näitä juhlia on ollut mukava kiertää, sillä siellä tavataan aina tuttujen kanssa ja vaihdetaan kuulumisia ja pähkäillään maailman menoa. Omaan reppuuni näistä tilaisuuksista tarttuua aina ihan konkreettisiakin hoidettavia asioita.

Ei ole sattumaa, että Rantasalmen ty:n nimessä on Sovinto. Kuulimme historiikista selvityksen siitä, kuinka sovintoon päästiin. Samanlaisesta sovittelusta on merkkejä ollut vuosikymmenten ajan rantasalmelaisten kuntapäättäjien keskuudessa. Saman kävi todistamassa kunnan tervehdyksen tuonut kh:n puheenjohtaja Esa Lappalainen (kepu.) ja elinvoimainen kunta tyytyväisine asukkaineen on tästä paras osoitus.

Ei kommentteja: