perjantaina, syyskuuta 10, 2010

Fantastista energiapolitiikkaa

Eduskunnan syksy on käynnistynyt vauhdilla. Osa valiokunnista on aloittanut kokoustamisen ja ainakin ympäristövaliokunnan syksystä on tulossa tosi työntäyteinen. Saamme isoja asioita valmisteltavaksi ja nyt ihan ensimmäisenä alkaa vesilain uudistamisen käsittely.

Muutoin syksystä on tulossa ensi kevään vaalien takia varmasti erityisen keskusteleva ja värikäskin. Siitä saimme maistiaisia jo eilen, kun puheenjohtajamme johdolla oppositio peräsi valtiovarainministeriltä vastauksia epäoikeudenmukaiseen energiaverotukseen.

Vastauksia toki saatiin ja parasta oli, kun Katainen innoissaan kehui haluavansa ottaa kansalaisia kurittavasta energiaverouudistuksesta kaiken glorian itselleen, mutta joutuu myöntämään, että koko hallitus on tämänkin epäreilun uudistuksen takana. Vihreiden roolista tässä kivihiilikuviossa en viitsi edes mainita.

Tämä itsetyytyväisyys ja ylpeys tullaan muistamaan myös puheissa, mutta ikävintä on, että kansalaiset tulevat sen jokainen huomaamaan oman elämänsä kallistumisena. On päivänselvää, että energiaveronkorotus ei näy ainoastaan sähkölaskussa eli asumisessa, vaan se tulee näkymään kaikkien tuotteiden ja palveluiden hinnoissa. Ostovoima alenee edelleen. Fantastista!

Ei kommentteja: