perjantaina, syyskuuta 10, 2010

Tehokasta ja vaikuttavaa

Sain olla eilen kuulemassa, kun Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Likanen antoi talousvaliokunnan avoimessa kuulemisessa katsausta maailmantalouden tilanteesta. Pääviesti oli, että talous elpyy hitaasti.

Suomen julkista taloutta sivuttaessa, hän vetosi siihen vanhaan viisauteen, että tehtäisiin oikeita asioita ja niitä sitten tehokkaasti. Vaikuttavuus ja tehokkuus ovat suoria käännöksiä englanninkielisistä sanoista, joita siis voidaan soveltaa kaikkeen julkiseen talouteen.

Kuntatalouteen em. sanat sopivat mitä parhaiten ja juuri nyt. Omassa kaupungissani Mikkelissä on mahdollisuus nyt tehdä oikeita asioita ja tehokkaasti. Tästä esimerkkinä järjestelyt, joita teknisellä puolella on tehty yhdessä YIT:n kanssa ja joita voidaan tehdä jatkossa laajemminkin.

Palaute teknisen puolen henkilökunnan siirtymisestä YIT:n leipiin on ollut pelkästään myönteistä niin henkilökunnan, yrityksen johdon kuin kaupunginkin (tilaajana) suunnasta. Tehokkuus ja vaikuttavuus on kasvanut.

Meidän valtuustoryhmä käsittelee seuraavaa siirtoa maanantai-iltana. Toivottavasti mikkeliläisen pääjohtajan viisaus tulevaisuudesta olisi vaikka telepaattisesti laajentunut myös paikallisiin demareihin.

Ei kommentteja: