perjantaina, syyskuuta 03, 2010

Yhteisellä asialla

Heinävedellä vietetty päivä, muistellen Lapuan liikkeen lahtaamaa Onni Happosta, oli ajatuksia herättävä. Monellakin tavalla. Olisi ollut suotavaa, että juhlapuhujana toimineen Paavo Lipposen järkeviä ajatuksia olisi ollut kuulemassa laajempikin joukko sosialidemokraatteja ympäri Etelä-Savoa.

Erityisesti itselleni kolahti hänen sanomansa siitä, kuinka tärkeää on kunnallinen päätöksenteko. Hänen mukaansa kuntapolitiikassa ei tarvita vastakkainasetteluja, oppositiota tai ylenpalttista riitelyä. Samaa olen puhunut itsekin omassa valtuustoryhmässäni, mutta harmikseni en ole näkemyksilleni saanut liikaa kannatusta.

Kunnallisella tasolla päätökset tehdään niistä asioista, jotka ovat todella lähellä kuntalaisia ja asioiden paras mahdollinen eteneminen, on yhteistyössä ja yli puoluerajojen tehdyillä päätöksillä. Olemalla aina vastahankaan ja jarrumiehenä ei mikään voi edetä, enkä ymmärrä tämänkaltaista politiikantekoa etenkään, kun oma ryhmäni on tälläkin hetkellä kaupungin suurin ryhmä.

Mikkelin kaupungilla on monessakin mielessä nyt hyvä draivi päällä ja voisimme tehdä vaikka mitä. Hyvä meininki ei ole tullut vahingossa eikä itsestään, vaan siihen on voitu edellisten valtuustokausien järkevillä päätöksillä myös itse vaikuttaa. Samankaltaista vaikuttamista tarvitaan yhä, sillä moni asia on vielä kesken ja vaatii demareitten panostusta kehittyäkseen oikeaan suuntaan. Poterosta huutamalla tai komerossa vinkuen eivät asiat etene. Tätä on jälleen yritettävä sunnuntain valtuustoryhmässä viedä valtuustotovereiden ymmärrykseen.

Ei kommentteja: