torstaina, syyskuuta 16, 2010

Todellinen hätä

Budjetin käsittely talossa jatkuu. Tiistai-iltana salissa oli vuorossa opetusministeriön hallinnonala ja ministeri oli vastaamassa kysymyksiin. Kysyin opetusministeriltä, kuinka hallitus aikoo turvata ensi vuoden talousarviossa Itä-Suomen Yliopiston Savonlinnan kampuksen OKL:n säilymisen.

Ministeri vastasi, että hänellä ei ole sellaista tietoa, että näin olisi tapahtumassa ja pitäisi sitä hyvin outona. Outoa se on minustakin ja myös se, että ministeri "teeskentelee" olevansa tietämätön yliopiston suunnitelmista. Häntä on asiasta informoitu ainakin Savonlinnan kaupungin taholta ja toivon, että myös Kokoomuksen eteläsavolaiset kollegat ovat häntä valistaneet.

Olen tehnyt ensi vuoden toiminnan turvaamiseksi talousarvioaloitteen kahdesta miljoonasta eurosta ja siihen ovat hallituspuolueiden kansanedustajat tervetulleita mukaan. Asiastahan sitten äänestetään joulukuun budjettikäsittelyssä, jolloin todellinen tahtotila punnitaan.

Meidän puolueemme puheenjohtaja Urpilainen on luvannut ottaa meidän laatimaan hallitusohjelmaan kirjauksen, jossa yliopistojen filiaalien toiminta ja resurssit turvataan. Tällaista lupausta ei muilta puolueilta vielä ole kuultu.

Maakunnan kansanedustajat ja Savonlinnan kaupungin edustajat tapaavat ministeri Virkkusen huomenna täällä eduskunnassa. Viimeistään silloin täytyy ministerinkin tiedostaa se, että uhkakuva on todellinen.

Ei kommentteja: