sunnuntaina, syyskuuta 12, 2010

Harjannostajaiset

Eilisessä Länkkärissä oli mukava juttu Toriparkin harjannostajaisista. Toriparkkia on kaupungissa tehty nyt vähän toista vuotta ja valmistumisaikataulu on edelleen realistinen eli tämän vuoden jouluna. Itse torille päästään viimeistään ensi kesänä.

Harjannostaisissa tarjoiltiin hernerokkaa 5000 ensimmäiselle ja se oli yhden rakennuttajan eli Osuuskaupan mukaan hyväntahdonosoitus kaupunkilaisille, kun ovat joutuneet työmaasta kärsimäänkin.

Ennen kuin rakennuspäätös kaupungissa tehtiin, asiasta oli käyty usean vuoden julkinenkin keskustelu. Mielipiteitä hankkeesta oli niin puolesta kuin vastaankin. Yritettiinpä kunnallisvaalitkin v.2008 teemoittaa hankkeen ympärille. Meitä toriparkin puolustajia on ollut alusta asti eri poliittisissa ryhmissä useita ja nyt olikin mukava huomata, että lehdessäkin haastatellut kadunmiehet alkavat ymmärtää, mistä ja kuinka valtavasta hankkeesta onkaan ollut kysymys.

Eipä olisi näillekään rakennusalan ammattilaisille ollut kotikaupungissaan töitä ellei tähän koko kaupungin kannalta ainutlaatuiseen keskustan kehittämishankkeeseen olisi älytty tarttua. Työmaa jatkuu viereisessä korttelissa, jossa Osuuskauppa rakentaa uutta isoa tavarataloaan. Sitä investointia tuskin olisi tehty ilman toriparkin syntymistä. Kaupungin veroeurojen sijoittaminen Toriparkki osakeyhtiöön on ollut paitsi maltillista niin myös kannattavaa.

Ei kommentteja: