sunnuntaina, marraskuuta 29, 2009

Ikivireät eläjät

Olin eilen illalla Lomakoti Mäntyniemen pikkujouluissa täällä Mikkelissä. Pitkälti toistasataa juhlijaa oli kokoontunut Mäntyniemeen ja ohjelma oli runsasta. Vierasjoukko sai kuulla illan aluksi myös painavaa sanaa, sillä puolueemme varapuheenjohtaja Pia Viitanen päätti Mikkeli-kiertueensa juhlaan. Tällä kertaa arpajaisonni oli minulle tavanomainen eli mitätön. Edellisen arpajaisvoitto-kinkun lahjoitin Työttömien toimintajärjestölle.

Osallistujajoukko oli etupäässä eläkeläisiä ja heistä huomasin jälleen kerran sen, kuinka tärkeää on päästä osallistumaan erilaisiin tapahtumiin tuttujen ja puolituttujen kanssa. Työelämän ohittaneina heillä on paitsi aikaa, niin myös virtaa ja erilaiset sosiaaliset kuviot ovat entistä tärkeämpiä. Yksinäisyys on liian monen IKIVIREÄN riesana.

Männä viikolla sain meidän oman työväenyhdistyksen porukoilta tehtävän keksiä synonyymi sanalle vanhus tai ikäihminen. Moni juuri eläkkeelle jäänyt tai muutoin täysin terve 70-kymppinen kokee em. sanat kielteisinä eikä halua nimellisesti kuulua moisiin porukoihin. Yhtenä yönä mietiskelin tätäkin asiaa ja keksin muutaman vaihtoehdon. Ikivireä oli yksi niistä. Testailen niitä nyt siellä täällä, myös täällä blogissani. Kommentteja otetaan vastaan.

Ei kommentteja: