tiistaina, marraskuuta 24, 2009

Mikaelin juhlat

Mikkelin kaupungissa on jo joitakin vuosia harrastettu sitä, että kaikki kaupungin neljäsluokkalaiset kutsutaan konserttitalo Mikaeliin itsenäisyyspäivän vastaanotolle. Juhlista on puhuttu meilläkin Onnin serkkupoikien kanssa jo aikaisempina vuosina ja nyt iloinen poika toi oman juhlakutsun kotiin.

Ohjelma on rakennettu oikein arvokkaaksi, mutta kuitenkin lapsille sopivaksi. Tarjoilu pitää kuulemma sisällään nakkeja ja lihapullia. Juhlat päättyvät diskoon, mitä Onni vähän omalta osaltaan epäili. Sen verran seuramies hän kuitenkin on, että arvelen hänen hyvinkin viihtyvän lattialla.

Eniten Onni tuntui odottavan näkevänsä kaupunginjohtajan "bling-bling-korut". Kyse lie virkamiehen juhla-asuun kuuluvista käädyistä, joista on monelta pojalta jo kuultu aikaisemmin. Oma syynsä juhlasta riemuitsemiseen oli kylläkin sillä, että "ei tarvitse olla koulussa".

Ideana juhla on hyvä, sitä kautta saadaan lapsille paitsi opetettua vähän käytöstapoja isossa juhlassa, niin myös korostettua itsenäisyyspäivän arvokasta luonnetta. Konserttitalo Mikaeli on parhaimmillaan kaikkien kaupunkilaisten käytössä, tässä koulutoimen kädenojennus kymppivuotiaille.

Ei kommentteja: