sunnuntaina, marraskuuta 01, 2009

Kirjojen viemää

Lomailu perheen kanssa teki terää. Pojat riemuitsivat lämmöstä ja uima-altaista. Eilinen ilta kotona kuluikin männä viikon lehtiä lueskellessa ja tämä päivä on mennyt niitä sulatellessa. Viikon aikana on lehdissä otettu kantaa asiaan jos toiseenkin.

Lomaviikon aikana luin kahdeksan kirjaa. Valitsin matkalle tarkoituksella sellaista kevyttä hömppää, että en vahingossakaan ajattelisi työasioita. Lukemani Donna Leonin, Outi Pakkasen ja Ilkka Remeksen uusimmat tekivät tehtävänsä. Sen sijaan oma virhearvioni oli itselleni aiemmin tuntemattoman kirjailijan Pauliina Vanhatalon uutuus "Gallup".

Kirja kertoo nuorehkosta naisesta, joka erinäisten vaiheiden kautta päätyy kansanedustajaksi. Kirjassa kuvataan kovin tutuntuntuisesti niin paikallispolitiikkaa kuin poliitikkonaisen perhe-elämääkin. Monet tapahtumista olivat kuin omasta elämästäni ja ehkä siksi en saanut kirjasta paljoakaan irti. Päällimäiseksi tunteeksi kuitenkin jäi tapahtumien kuvaaminen ulkoapäin ja kovin ohuesti.

Olisin helposti voinut antaa kaimakirjailijalle aineksia syvempään kerrontaan ainakin sadan lisäsivun verran. Mutta toisaalta, jäipähän itselleni vielä optio kirjoittaa aiheesta omakin versio. Olen monesti kertonut tälläkin palstalla, kuinka pidän ns. kaksinkertaista blogia. Siihen toiseen kirjoitan yksityisiä ajatuksiani poliitikon työstä ja siviilielämästä. Ne ovat monesti sellaisia, joita ei tule kellekään edes puhuttua. Yhdistämällä nämä blogit, saan aikaiseksi tositapahtumiin perustuvan kuvauksen yhden poliitikon vaiheista.

Ei kommentteja: