maanantaina, maaliskuuta 08, 2010

Loka lentää

Pari päivää sitten oli Länkkärissä tekstiviestipalstalla nimetön (tietenkin) viesti, jossa todettiin jotenkin näin: "Viitamiehellä ei mitään rakentavaa sanottavaa, on ainoastaan tehnyt omaa vaalityötään viimeiset kolme vuotta".

Tietenkin ihmettelin ajatusta, mutta sitten ilahduin. Usein kansanedustajia syytetään siitä, että he ovat kovin näkymättömiä ja vaisuja vaalien välillä, mutta virkistyvät sitten vaalien alla.

Kyseinen tekstiviesti todistaa sen, että en ole ollut ainakaan näkymätön ja vaisu. Ja toisaalta, mikäli jollekin on tullut se käsitys, että olen käynyt vaalikamppailua jo kolme vuotta, kertoo se siitä, että olen ollut niin aktiivinen kuin jotkut ovat vasta vaalien edellä:)

Muutoin tietenkin vaalien lähestyminen alkaa näkyä erilaisilla tavoilla. Negatiivinen viestintä nimettöminä tullee lisääntymään ja loanheittoon on syytä varustautua. Viime vaalien tavoin, olen oman tukiporukkani kanssa sopinut, että meidän suunnasta kura ei tule lentämään. Ei omien eikä toisten puolueiden ehdokkaille, ei nimellä eikä nimimerkillä. Tämä toimintatapa toi viimeksi hyvän lopputuloksen ja puhtaan mielen, näin toimimme vastaisuudessakin.

Opposition kansanedustajan yhtenä tehtävänä on kritisioida hallituksen toimia tai toimimattomuutta. Sitä ei kuitenkaan pidä kenenkään kokea henkilökohtaisena kritiikkinä. Sitä pystyn kyllä antamaan asianosaisille ihan päin näköäkin, mikäli tarve vaan vaatii.

Ei kommentteja: