maanantaina, maaliskuuta 08, 2010

Maitonaamasta vellihousuksi

Viikonlopun lehdet olivat hyvin huomioineet pääministeri Vanhasen maitoboikotin. Television pääuutislähetyksessäkin Vanhanen pääsi lausumaan huolestumisensa maidon kohtalosta omassa lähikaupassaan. Hän oli selkeästi tuohtunut siitä, että "suomalaista" maitoa ei enää olisikaan tarjolla. Hänen mukaansa kuluttajilla pitää olla kaupassa vaihtoehtoja ja vain siten kuluttaja voi tehdä mieleisensä valinnan.

Joopa joo. Episodi osoittaa, kuinka Suomen pääministerillä on päinvastaisista vakuutteluyrityksistä huolimatta todellakin arki hukassa. Sotkeentumalla näennäiseen maitotalojen ja yritysten välisiin asioihin, hän paljastaa sen, kuinka luopuva pääministeri hän itseasiassa onkaan.

Pääministerin arvovallalla ja asemalla voitaisi ryhtyä boikottiin vaikka sen vuoksi, että liian moni suomalainen lapsiperhe ei todellakaan voi valita ruokakaupassa haluamaansa. Mikä tietenkin johtuu siitä, että heidän tuloillaan on aina otettava se kaikista halvin vaihtoehto tai jätettävä useasti monet valinnat tekemättä ollenkaan.

Boikottiin voisi ryhtyä myös sen vuoksi, että valtiovallan välinpitämättömyyden vuoksi tuhannet ihmiset joutuvat olemaan leipäjonoissa saadakseen edes päivittäiset elintarvikkeensa jotenkin hankittua. Uskon, että nämäkin ihmiset mieluummin tekisivät kuluttajina valintoja ruokakaupan maitotiskillä, pääministeri Vanhasen tavoin.

Suhteellisuutta peliin ja asioille tärkeysjärjestys, Vanhanen!

Ei kommentteja: