lauantaina, maaliskuuta 13, 2010

Yle-sekoilua

Sekoilu Yleisradion ympärillä ei ota loppuakseen. Viestintäministeri Suvi Linden on jälleen osoittanut paitsi kyvykkyytensä asioissa niin myös kyvykkyytensä tehdä päätöksiä ja noudattaa niitä. Kuinkahan kauan Kokoomus tällä kertaa antaa Lindenin sekoilla...?

Paitsi Yleisradion johtajakysymyksen ala-arvoinen hoitaminen niin nyt myös koko kansallisen tiedonvälityksen kohtalo on uhattuna. Keksintö jonkun ulkopuolisen mediatarkkailija-instanssin perustamiseksi valvomaan Ylen toimintaa, on erikoisen kummallinen ajatus.

Ylellä on kansanedustajista koostuva hallintoneuvosto ja liike-elämän henkilöistä koostuva hallitus. Toimitusjohtaja on vasta valittu. Mihin uutta valvojaa vielä tarvitaan? Demareiden mielestä ei mihinkään.

Yleisradion toiminnan rahoittaminen on varsinainen ongelma. Ns. mediamaksua on puuhattu jo vuosia ja kansalaiset ovat saaneet kuulla erinäisiä laskelmia siitä, mikä maksu tulisi olemaan ja minkälaista palvelua sillä Ylestä saisi.

Itse olen ollut sitä mieltä, että esitetty malli ei ole oikeudenmukainen monestakaan syystä ja siksi siihen ei tulisi sellaisenaan mennä. Parasta olisi, jos rahoitus hoidettaisiin valtion budjettirahoituksella. Aivan ongelmatonta ei sekään ole, mutta parempi kuitenkin kuin kohtuuton mediamaksu.

Kohtuuttomuuden on huomannut myös Kokoomus, joka nyt vaalien lähestyessä sujautti pupun Lindenin pöksyihin. Kansakuntaa on Kokoomuksen johdolla kurjistettu ja kuritettu jo kolme vuotta, epäoikeudenmukainen mediamaksu olisi ollut suomalaisille se viimeinen niitti. Edes maineikas mainostoimisto ei olisi tätä kyennyt muuksi muuttamaan ja siksi ikävä asia siirrettiin ensi vaalikaudelle eli vaalien jälkeen. Näinhän hallituspuolueet ovat muutenkin alkaneet toimia.

Ei kommentteja: