lauantaina, maaliskuuta 13, 2010

Sympatiat vähissä

Helmikuun alusta lähtien on eduskuntatalon edessä pitänyt majaa erikoinen seurue. Viikkotolkulla alue oli miehitetty sekalaisilla asuntovaunuilla, ulkopuolella olevine kuntopyörineen ja muine rekvisiittoineen. Kysyttäessä, meille talossa työskenteleville kerrottiin, että leiri on osa mielenosoitusta. Epäselväksi tosin jäi, mitä asia koskee.

Nyt karavaanarialue on purettu, mutta majailu jatkuu. Useana iltana olen kuullut kollegoilta ja vahtimestareilta varoituksen ulos mennessäni siitä, että nämä mielenosoittajat käyttäytyvät uhkaavasti ja kuvaavat videokameroilla kansanedustajia lupaa kysymättä. Onneksi talossa on muitakin uloskäyntejä.

Viime viikolla odotettavissa oleva yhteenotto sitten tapahtui. Kollega Tuula Väätäinen (sd.) oli illalla poistunut työpaikaltaan ja mielenosoittajien ja hänen kohtaamisensa on nyt levityksessä internetissä, eikä otos suinkaan vastaa hänen omaa kertomaansa tapahtuneesta.

Toivottavasti nyt tämä episodi rauhoittaa eduskuntatalon edustan. Ei kenenkään pidä joutua pelkäämään työpaikalleen menoa tai sieltä poistumista eikä myöskään joutua vasten tahtoaan kuvatuksi, ei edes kansanedustajien. Mielenosoituksen aihe on edelleen epäselvä, mutta toimintatapa on ainakin sellainen, että sympatiaa on hyvin vaikea osoittaa.

Ei kommentteja: