tiistaina, maaliskuuta 23, 2010

Pikkujättiläinen

Sain eilen olla mukana Mikkelin Teatterilla, kun siellä julkistettiin teatterin 90-vuotisjuhlan kunniaksi historia. Dramaturgi, ohjaaja Kaarina Perola oli paikalla esittelemässä tekemäänsä upeaa julkaisua, nimeltään Pikkujättiläinen.

Selasin ostamani kirjan pikaisesti läpi ja kuvien myötä mieleen heräsi paljon mukavia muistoja menneiltä vuosikymmeniltä. Asuimme lapsuudessani kerrostalossa Siekkilän kaupunginosassa ja seinänaapurinamme asui näyttelijä Salme Jyräs. Salme piti aina huolen siitä, että antoi minulle lipun kaikkiin teatterin kenraariharjoituksiin, joten pääsin pikkutytöstä asti näkemään teatterin mahdollisuuden ihmisen sivistäjänä ja mielen avartajana. Parasta kulttuurikasvatusta siis:)

Mikkelin teatterilla ja meidän työväenyhdistyksellä on yhteinen varhaishistoria. Se ei sinänsä ole mitenkään tavatonta, monet työväenyhdistykset olivat alusta asti aktiivisia kulttuurin käyttäjiä, mutta myös tuottajia. Kaarina Perola tuleekin toukokuussa meidän Wanhoihin Tovereihin kertomaan porukoille näistä yhteyksistä vähän enemmän.

Ei kommentteja: