perjantaina, huhtikuuta 23, 2010

Energiaa

Tällä viikolla on saatu energiaa oikein roppakaupalla. Hallitus tulee esittämään eduskunnalle kahden uuden ydinvoimalan rakentamista. Meiltä kansanedustajilta on pitkin kevättä kyselty kantoja rakentamiseen ja lukumääriin.

Olen vastannut avoimesti oman ymmärrykseni mukaan. Kannatan yhden lisävoimalan rakentamista. Perusteluina olen kertonut tarpeen päästä omavaraiseen ja turvalliseen energiantuotantoon eli eroon venäläisestä sähköntuotannosta. Toisena syynä olen pitänyt teollisuuden tuotantomahdollisuuksien parantamista ja sitä edellyttää kohtuuhintaisen ja vakaan energian tuottaminen.

Yhtä lisävoimalaa voi kannattaa myös siitä syystä, että sillä pääsemme eroon fossiilisista aineista, kuten kivihiilestä ja maakaasusta. Ydinvoimalan lisärakentamisella takaamme jollekin maan kulmakunnalle lisää työpaikkoja ja verotuloja. Uskon suomalaisella osaamisella olevan paremmat mahdollisuudet rakentaa ja tuottaa turvallisesti energiaa kuin esim. naapurimaassamme.

Ydinvoimalaratkaisu eduskunnassa ei ole läpihuutojuttu varmasti kenellekään. Osa porukasta on jostain syystä aivan fanaattisen kiihkomielisinä kannattamassa niin paljon lupia, kuin vaan älytään hakea. Osa meistä suhtautuu asiaan varsin rationaalisesti ja vailla tunnetta. Oma nuoruuden kiihkomielinen ydinvoiman vastaisuuteni on kääntynyt edellä kerrotuista järkisyistä maltillisen lisärakentamisen kannalle, keski-ikäistymistäkö tämäkin...?

Ei kommentteja: