sunnuntaina, huhtikuuta 18, 2010

Valoa näkyvissä?

Eilisessä Ylen Ykkösaamussa oli Etelä-Savon kannalta myönteisiä kaikuja. Täällähän on ollut Pieksämäen Ideapark-hanke viritteillä jo parin vuoden ajan ja nyt tilanne on se, että maakuntakaava on ympäristöministeriön käsittelyssä.

Ministeri Vapaavuori on ollut hyvin kielteinen näille kaavaratkaisuille ja niin tälle meidänkin kaavalle. Etelä-Savon maakuntavaltuusto on yksimielisesti hyväksynyt Ideaparkin mahdollistavan kaavan Pieksämäelle ja sitä on koetettu maakuntaliiton virkakoneiston ja meidän kansanedustajien avulla viedä eteenpäin.

Ministeri Pekkarinen oli vuosi sitten käymässä täällä ja hänkin antoi toiveikkaan kuvan asiasta. Pieksämäen Ideapark on sijainniltaan ja merkityksiltään aivan erilainen kuin esim. Vihdin vastaava. Näitä perusteluja eilen maakuntajohtajamme hyvin television haastattelussa avasi. Possitiivista oli siis se, että Vapaavuori ei aivan yksiselitteisesti meidän hanketta tällä kertaa tyrmännyt.

Mielestäni myös sille, että tätä on maakunnan tasolla yksimielisesti viety eteenpäin, on annettava painoarvoa. Olen lukuisille epäilijöille joutunut selvittämään sitä, että maakuntavaltuuston puheenjohtajana, kollega Lenita Toivakka (kok.) on myös tämän hankkeen takana. Ainakin yksimieliset päätökset näin todistavat.

Arvelut siitä, että heidän omistamansa "Savon Suurin Kauppakeskus Akseli" Mikkelissä vaikuttaisi hänen intoonsa viedä 70 km:n päässä sijaitsevaa Pieksämäen Ideaparkkia eteenpäin, vellovat naapurikaupungissamme rajusti.

Ei kommentteja: