perjantaina, huhtikuuta 30, 2010

Ylikeitettyä spaghettia

Eilinen äänestys eduskunnassa meni niinkuin ennalta sen tiedettiinkin menevän. Hallituspuolueiden ihmiset antoivat omalle hallitukselleen ns. synninpäästön Reumasairaalan holtittomasta alasajosta ja ihmisten heitteillejätöstä. Suorastaan fantastista toimintaa.

Merkillepantavaa oli kuitenkin suosikki-inhokkieni vihreitten johdonmukainen toiminta. Jälleen kerran osa porukasta ehti poistua salista juoksujalkaa ennen kohtalokkaan napin painamista. Se siitä hallitusvastuusta. Toimintatapana tuo ei ole mitenkään uutta ja tietenkin inhottavaa seurattavaa kerta kerran jälkeen. Ihmettelen, milloin joku hallituspuolueen ihminen asiaan puuttuu.

Vihreitten kansanedustajien selkäranka on kuin ylikeitetty spaghetti ja kaikki me italialaisen ruuan ystävät tiedämme, kuinka kamalaa se siis on. Olemalla yksilöitä ja omilla aivoillaan ajattelevia (näinhän he itseään markkinoivat), he pyrkivät antamaan itsestään epäpoliittisen kuvan ja sellaisen, jossa he seuraavat ikäviä päätöksiä paheksuvasti mutisten sivusta.

Tosiasia kuitenkin on, että Vihreät ovat yksi tämän maan hallituspuolueista ja aivan yhtä vastuullisia niin pieleen menneestä yliopistouudistuksesta, lisäydinvoimasta kuin nyt reumasairaitten heitteille jättämisestä. Osa porukasta noudattaa valittua linjaa ja äänestää oman hallituksensa puolesta, vaikka tietääkin sen olevan pahasta. Ei ole oikein, että muutamat lusmut leimaavat koko eduskuntaryhmän.

Ei kommentteja: