torstaina, huhtikuuta 15, 2010

Huolta ihmisistä

Oppositio on jälleen pakotettu tarttumaan järeimpään keinoonsa; välikysymykseen. Tänään kaikkien oppositioryhmien pj:t jättävät välikysymyksen Heinolan Reumasairaalan kohtalosta. Hallitus ja hallituspuolueiden edustajat ovat olleet Reuman sairaalasta kovin hiljaa.

Eilen julkaistiin meidän alueen lehdessä kirjoitukseni aiheesta ja sainkin sen johdosta kuulla eduskunnassa jo varsin väkevän kommentin eräältä keskustalaiselta kollegalta. Nyt välikysymyksen myötä niin hänellä kuin muillakin hallituspuolueiden ihmisillä on mahdollisuus asiasta paitsi lausua, niin myös osoittaa se, hyväksyykö hallituksen toimimattomuuden tässä asiassa vai ei.

Hallitus vastaa välikysymykseen parin viikon sisällä eli silloin on odotettavissa vilkas ja pitkä salikeskustelu aiheesta. Keskustelu varmastikin televisioidaan, joten kansalaiset näkevät livenä sen, kuinka eri linjoilla me eri puolueiden ihmiset oikein voidaankaan olla. Meille demareille on tärkeää se, että yhteiskunnan heikomassa asemassa (sairaat, lapset,vanhukset ja köyhät) olevat ihmiset saavat samat mahdollisuudet pärjätä elämässään kuin muutkin, eikä ihmisiä voi jättää heitteille.

Ei kommentteja: