tiistaina, huhtikuuta 13, 2010

Pois hellan äärestä!

Olin lauantaina Etelä-Savon DemariNaisten kevätkokouksessa Juvalla. Puhuimme taas paljon ja asiaa. Maakunnan naisia luonnollisestikin huolettaa moni asia; etupäässä julkisen terveydenhuollon alasajaminen ja Reumasairaalan kohtalo.

Isona nais-ja tasa-arvokysymyksenä naiset näkevät myös maahanmuuttajanaisten syrjäytymisen ja syrjäyttämisen yhteiskunnastamme. Kaikessa kotouttamisessa on otettava aktiivisempi ote ihmisten suomen kielen opintoihin.

Ei riitä, että maahanmuuttajaperheiden miehet käyvät kerran viikossa aikuiskoulutuskeskuksissa kieliopinnoissa. Suurempi rooli on otettava siinä, kuinka usein kuitenkin perheen arjesta huolehtivat naiset saataisiin pois neljän seinän sisältä ja mukaan niin lastensa koulunkäyntiin kuin harrastuksiinkin liittyviin asioihin.

Näissä asioissa voi kolmas sektori olla hyvin mukana toimimassa, mikäli sen toimintaedellytyksiä ei jatkuvasti yhteiskunnassamme heikennetä. Mikkelissäkin toimii monia järjestöjä, jotka toimivat tehokkaasti maahanmuuttajanaisten parhaaksi.

Ei kommentteja: