sunnuntaina, huhtikuuta 18, 2010

Sumeata logiikkaa

Joskus jossain olen törmännyt oppiaineeseen nimeltä sumea logiikka. En koskaan ole päässyt perille, mitä se tarkoittaa. Liian sumeaa siis minulle. Ainakin omituisella logiikalla oli tämän päivän lehdessä (Länsi-Savo, sitoutumaton porvarilehti) varustettu päätoimittaja Honkamaa.

Hän arvioi tulevien eduskuntavaalien ehdokasasettelua ja sitä, kuinka nykyiset edustajat ovat pärjänneet. Yksi meistä kuudesta oli luonnollisestikin ylitse muiden, niinkuin lehden toimituspolitiikan mukaista viimeisen parin vuoden ajan on ollut. Maininta omasta toiminnastani ei minua yllättänyt, vaan huvittuneena luin tekstin läpi:)

Onneksi saan jatkuvasti juuri ihan päinvastaista palautetta maakunnan ihmisiltä niin tiedän, että olen oikealla tiellä hoitaessani heidän asioitaan niin kaupungissa, maakunnassa kuin eduskunnassakin. Kansanedustajan henkilökohtaiset pyrkimykset urallaan etenemiseksi ja niiden parissa "urakointi" eivät näille ihmisille ole tärkeitä.

Päätoimittaja Honkamaan kaikista sumein kommentti liittyi kuitenkin edustajien ikiin. Meitä on siis kuusi, joista minä olen iältäni nuorin (41v). Vanhin on Nepponen, joka täyttää tänä vuonna 70 v. Toimittaja kehui Nousiaisen viisasta ratkaisua luopua ehdokkuudesta, kun ikääkin jo on (65v.) ja arveli Nepposen jatkohaluja juuri tästä näkökulmasta. Toisaalta juuri Kokoomus huutaa työurien pidentämisen perään, eikö se olekaan sopivaa kansanedustajille??

Parhaimmat edellytykset nuorennusleikkaukseen on kuitenkin hänen mielestään demareilla, jossa on varteenotettavia hyviä nuoria ehdokkaita. Miksi juuri meidän tulisi nuorentua, kun juuri meillä on edustajista nuorin??? En ihan ymmärrä logiikkaa.

Toisaalta ymmärrän hänen ja lehden hirvittävän innon tehdä ministeriä kollega Toivakasta (kok.). Hän oli viime vaaleissa maakunnan pienimmällä äänimäärällä (n. 3000) läpimennyt edustaja ja uusiakseen paikkansa tarvitsee rutkasti enemmän ääniä kuin viimeksi. Ja toisaalta, nuorekkaan Kokoomuksen ministereinä ei ole yhtään yli 50 -vuotiasta ja Toivakalla (ja Honkamaalla) on kiire, sillä tuo maaginen ikä täyttyy vuoden päästä.

Ei kommentteja: