sunnuntaina, toukokuuta 16, 2010

Järjestöjen talo

Pari viikkoa sitten heräsin ajatukseen, että Mikkeliin pitää saada järjestöille oma keskitetty talo kokoontumispaikaksi. Monet kolmannen sektorin toimijat ovat aktiivisia tahoillaan ja kamppailevat jatkuvien rahoitusvaikeuksien kanssa. Toimitiloja on ympäri kaupunkia ja niistä pidetään kiinni kynsin hampain, vaikkakin vuokrataso olisi noussut jo liian korkeaksi.

Kaupungissa on jäämässä osittain tyhjilleen Yhteiskoulun kiinteistö. Se on hyvässä peruskunnossa ja lukioiden muuttaessa yhteen ja toisaalle, vapautuu siitä kosolti tilaa. Koulu sijaitsee aivan kaupungin ytimessä ja hyvien yhteyksien ja parkkipaikkojen äärellä.

Pienellä pintaremontilla tiloista voidaan vuokrata järjestöille heidän tarpeitaan vastaavia tiloja siten, että erilaisia yhteisiä tiloja ja laitteita voidaan käyttää yhdessä kaikkien hyödyksi. Vuokrataso on varmasti halvempi kuin kaupungin erillisissä kiinteistöissä. Suurin hyöty mielestäni on kuitenkin siinä, että erilaiset toimijat tulisivat tutuiksi toistensa kanssa ja voisivat hyödyntää toistensa osaamista ja ammattitaitoa. Asiakkaiden saama hyöty toisista järjestöistä moninkertaistuisi ja päällekkäisyyksiltä vältyttäisiin.

Esittelin idean kaupunginjohtajallemme, joka ei tyrmännyt sitä ollenkaan. Oikein myönteisesti asiaan suhtautui tekninen johtajamme, joka suorastaan "lupasi", että näin tehdään. Kirjoitin asiasta tämän jälkeen lehteen mielipidekirjoituksen, jonka johdosta olen saanut paljon yhteydenottoja halukkailta järjestöiltä. Tulijoita tällaiseen taloon siis on jo jonoksi asti.

Vieraillessani perjantaina sosiaali-ja terveysalan järjestöjen yhteisessä yhdistyksessä Esteryssä, sovimme, että tupaantuliaisia talolla vietetään syyskuun alussa 2011. Laittakaahan ajankohta mieliin:)

Ei kommentteja: