keskiviikkona, toukokuuta 12, 2010

Vastuutonta!

Katselin juuri tv-lähetystä eduskunnasta. Olin eilen illalla ikävässä viisaudenhampaiden (3 kpl!) poisto-operaatiossa ja tämän päivän siis pois töistä. Harmi, sillä mielelläni olisin osallistunut ihan livenä tämän Kreikka-lainan käsittelyyn.

Ministeri Katainen (kok.) menetti täydellisesti kontrollinsa. Liekö merkki siitä, että rankat viikot alkavat näkyä hänessäkin vai onko hänellä jotakin muuta sellaista tietoa asiasta, jonka vuoksi hän ehdottomasti olisi halunnut sosialidemokraatitkin tähän laivaan mukaan..?

Me teimme eilen ryhmässämmäe päätöksen siitä, että emme voi olla tukemassa näin löysin ehdoin annettavaa 1,6 miljardin euron lainaa Kreikalle. Riski, että menetämme kaiken sinne myöntämämme, on käymässä ilmeiseksi.

Meidän mielestä, laina olisi ollut myönnettävissä, mikäli todelliset syylliset eli holtittomat luotonantajat olisi myös saatu vastuuseen ja että rahoitusmarkkinoiden verotusta tultaisi kiristämään. Näitä huomioita ei oikeistohallituksemme pidä tarpeellisina. Hallituksen esityksellä todelliset puliveivarit jätetään vaille huomiota ja lasku maksatetaan niin Kreikan kuin Suomenkin kansalaisilla.

Syytökset demareiden vastuuttomuudesta ja populismista ovat puhdasta propagandaa. SDP tarjosi viime viikolla hallitukselle keskustelumahdollisuutta lainan ehdoista, jolloin olisi kenties voitu yhteisesti viedä asiaa eteenpäin. Tämä keskustelu tyrmättiin sekä Kataisen että Vanhasen jakkaroilta. Nyt sitten hurskastellaan, että demareidenkin olisi pitänyt olla tukemassa heidän vastuutonta vastuunosoitusta aivan vastuuttomasti.

Ei käy meille, räksyttäkööt hermonsa menettäneet kokoomuslaiset ihan niin paljon kuin jaksavat. Meillä on vastuu ihmisistä ja heidän tulevaisuudestaan. Holtiton rahanjako sinne tänne ei ole meidän tapamme toimia.

Ei kommentteja: