sunnuntaina, toukokuuta 02, 2010

Poweria pöntöstä!

Hehkun ja herkuttelen vieläkin eilisen johdosta. Sateisesta säästä huolimatta Mikkelin Kirkkopuistossa perinteisessä sosialidemokraattien vappujuhlassa oli väkeä ja tunnelmaa. Sain pitää vappupuheen ja tuntui mukavalta huomata, että sitä kuunneltiin.

Kun kirjoitin puhetta, oli vaikea ratkaista, mitä tärkeitä asioita nostaisin esille. Niin paljon on nyt tapahtunut sellaisia asioita, joista tekisi mieli puhua kovemmallakin äänellä. Ihmetyttää vaan se, miten paljon suomalaiset vielä sietävätkään, sillä kaikkien kurjistavien ja epäoikeudenmukaisten temppujen jälkeenkin, gallupit näyttävät Kokoomukselle aina vaan korkeita lukuja.

Työväenlaulutilaisuus musiikkiopiston kahvilassa veti sekin hyvin porukkaa. Jatkoin laulujen kuuntelua autossa, kun matkasin Kangasniemen työväenyhdistyksen juhlaan. Pienellä paikkakunnalla ei ole moneen vuoteen järjestetty omaa vappujuhlaa ja olinkin tosi iloinen päästessäni sinne puhumaan ja varsinkin, kun väkeä oli odotettua enemmän paikalla. Tehdään kangasniemeläiset tästä perinne!

Piipahdin myös Mikkelin Otavassa pidetyssä Lions Clubin ym. järjestämässä vapputilaisuudessa. Lyhyessä puheenvuorossani muistutin otavalaisia siitä, kuinka paikallisilla sahan työntekijöillä ja sen myötä perustetulla työväenyhdistyksellä on ollut Otavan kehittymisessä iso merkitys. Samankaltaisia yhteisöllisiä toimijoita on työväenyhdistysten juurille perustettu ympäri Suomen.

Mukavaa oli Otavassa tavata pitkästä aikaa paikallinen kulttuurivaikuttaja Paul Meinander. Tutustuimme hänen ollessa taannoin mikkeliläisen ilmaisjakelulehden päätoimittaja ja silloin teimme hyvää yhteistyötä. Eilinen tapaaminen oli molemminpuolinen mukava kohtaaminen:)

Jotkut ystävät ilmaisivat eilen huolensa siitä, kuinka oikein jaksan tätä vauhtia ja varoittelivat burn outista. Rauhoittelin heitä, sillä silloin jaksaa mitä vaan, kun saa tehdä juuri sitä, mistä tykkää. Olen ennenkin sanonut, että puhuminen aatteesta ja arvoista ns. omalle väelle on todella voimaannuttavaa ja antaa aina lisää poweria arkiseen ahertamiseen eduskunnassa. Sitä ei välttämättä usko, ennenkuin itse on sen saanut kokea. Lucky me!

Ei kommentteja: