maanantaina, toukokuuta 03, 2010

Tärkeä päätös

Mikkelin kaupunginvaltuusto on tänään ison ratkaisun edessä. Päätettävänä on monen vuoden hieromisen jälkeen uuden yhtenäiskoulun remontoiminen. Hallituksen esitys valtuustolle on kohtalainen, mutta meidän sosialidemokraattien siitä poikkeava esitys olisi erinomainen.

Erinomainen nimenomaan oppilaiden kannalta. Hintaeroa näille kahdelle on suoraan laskettuna n. 2 miljoonaa, mutta joidenkin laskelmien mukaan ero tasaantuisi kahden koulun purkamisesta ja tonttien myymisestä aiheutuneilla tuloilla.

Kouluasiat ovat Mikkelissä olleet jollain tavalla pinnalla koko sen kymmenen vuoden ajan, jonka itse olen ollut valtuutettuna. Oma huoleni on ollut erityisoppilaiden huonot ja epäasialliset tilaratkaisut, joita on ainakin kymmenen vuoden ajan yritetty saada oikeamaan.

Nyt tällä Raviradantien yhtenäiskoulun kunnollisella remontilla olisi mahdollista tehdä mikkeliläisille lapsille hyvillä puitteilla varustettu oppimisympäristö, jossa jokaisella oppijalla olisi hyvä kouluansa käydä. Sisällöllisesti mikkeliläisillä lapsilla ei ole huolta opiskelusta; meillä on pätevät ja motivoituneet opettajat ja muu henkilöstö heidän tukenaan. Liian suurista oppilasryhymistäkin pääsemme pikkuhiljaa eroon.

Mikkelin Työväenyhdistys teki jo ajat sitten päätöksen, että tuemme valtuutettujamme kunnollisen ja toimivan koulun rakentamiseksi. Opetuslautakunnan varapuheenjohtaja Osmo Ukkonen on meidän yhdistyksestä ja hän on tehnyt valtavan työn sen eteen, että saisimme mahdollisimman laajan konseksuksen kouluratkaisussa. Tänä iltana näemme, kuinka hyvin työ on kantanut!

Ei kommentteja: