keskiviikkona, toukokuuta 05, 2010

Kalimera

Naamat valkeina käytiin eilen eduskunnassa keskustelua Kreikan taloustilanteesta. Ratkaisuohjeita on tullut kansalaisilta kiitettävästi, mutta vaihtoehdot taitavat olla aika vähissä. Mikään automaatio Suomen lainan myöntäminen ei kuitenkaan saa olla.

Ensin on selvitettävä tarkoin ne ehdot, joilla mahdollinen laina tullaan myöntämään. Yhtä tarkasti on vaadittava Kreikalta selvityksiä siitä, kuinka se pystyy velan takaisin maksamaan ja mitä sitten tapahtuu, mikäli näin ei käy.

Oman (ja viisaampien) ymmärryksen mukaan, seuraavat kandidaatit ovat jo kolkuttelemassa ovellamme. Tänään aamu-tv:ssä Eurooppa-asiantuntija väläytti sen selvittämistä, että muodostettaisikin kaksi euro-aluetta, eteläinen ja pohjoinen. Myös tämä tulee selvittää jatkoa ajatellen.

Prosessissa ihmetyttää ja huolestuttaa se, onko suomalaisilla ministereillä ja vm:n virkamiehillä nyt olemassa kaikki tarvittava ja ajantasainen tieto tilanteesta. Vasta viime viikolla puhuttiin 500 miljoonan vipistä, nyt summa onkin noussut huikeaan 1,6 miljardiiin euroon. Nouseeko se vielä?

Ei kommentteja: