tiistaina, toukokuuta 04, 2010

Kaksinkertainen kusetus

Eilisessä kaupunginvaltuustossa näimme oikein kusetuksien mestarinäytteen. Kyse oli meidän Raviradantien yhtenäiskouluhankkeesta eli koulukiinteistön remontoimisesta. Olen aikaisemmin yrittänyt kuvata sitä problematiikkaa, joka hankkeen valmisteluun on liittynyt. Olen myös peräänkuuluttanut järkevän kompromissin puolesta.

Kompromissi oli kaukana eilen. Lopputulos oli se, että monta viikkoa neuvotteluja käyneet opettajat (Ukkonen, Savander,Hokkanen (sd), Lahti (kok) ja Strandman (kesk) eivät päässeet yksimielisyyteen parhaimmasta mahdollisesta lopputuloksesta. Ikävintä hommassa oli se, että vielä hetki ennen kokousta, sosialidemokraateilla oli usko siitä, että molemmat porvariopettajat tulisivat meidän esityksen mukaan. Silloin olisimme voittaneet äänestyksen lasten edun huomioon ottaen.

Näin ei nyt siis käynyt. Kokoomuksen Jari Lahti toi valtuustolle puskasta esityksen , joka oli ainoastaan hieman halvempi kuin heidän aiemmin opettajaporukalla "yhteisesti" sorvaamansa esitys. Tätä esitystä ei meille muille oltu esitelty ennen kokousta. Äänestyksessä kaikki kaupunginhallituksen porvarijäsenet äänestivät omaa, ainoastaan kolme viikkoa sitten tekemäänsä esitystä vastaan. Todella loogista ja todella rakentavaa.

Paitsi että meidän ansiokasta neuvotteluporukkaa, niin minun käy sääliksi myös meidän koko demariryhmää. Meillä on oikeasti nyt sisäisen tutkiskelun paikka. Me olemme suurin valtuustoryhmä, miksi meidän kanssa ei neuvotella ja miksi meidän kanssa ei tehdä aitoa yhteistyötä? Voisiko meissä itsessämme olla jotakin vikaa...? Tämänpäiväisen sähköpostin perusteella vika on joissakin muissa kuin meissä...

Kaipaan niitä aikoja, jolloin valtuustokauden alussa saimme neuvoteltua jommankumman toisen ison rymän kanssa ne muutamat isot asiat, joiden mukaan niin lautakunnissa kuin muuallakin mentiin. Äänestys ei noina vuosina ollut itsetarkoitus. Tärkeintä oli, että sosialidemokraattien jälki näkyi kunalaisten elämässä. Se kuitenkin meidän mielestä on (ainakin aikaisemmin) ollut toimintamme tarkoitus.

Ei kommentteja: