torstaina, toukokuuta 20, 2010

No big deal

Eilen tuli päätös siitä, että eduskunta jatkaa istuntoja vielä juhannuksen jälkeen. Yleensä lopetamme työt juhannukselta, mutta tarvittaessa eduskunta kokoontuu milloin vain. Tämän tarpeen sai aikaan nyt hallituksen esitys ydinvoimaluvista.

Meillä ympäristövaliokunnassa on nyt parhaillaan menossa asiantuntijoiden kuuleminen. Joka päivälle olemme kutsuneet useita eri alojen parhaita asiantuntijoita kertomaan puolelta jos toiseltakin näkemyksiä ydinvoimasta.

Kiire ennen 1.7. tehtävää äänestystä tuntuu vähän pahalta. Kyseessä on tosi iso ja merkittävä asia ja kaikille asiantuntijoille tulisi mahdollisuus kertoa näkemyksiään niin perusteellisesti kuin he parhaaksi katsovat. Kiireinen aikataulu olisi voitu välttää, mikäli asia olisi tuotu eduskuntaan aikaisemmin. En lähde arvioimaan sitä, onko tällä kiireellä jokin taktinen tarkoitushakuisuus...jotkut kollegat ovat epäilleet sitäkin.

Niille lärväilijöille, jotka jatkuvasti kritisoivat kansanedustajien pitkiä lomia, tämä viikon pidennys tuntuu varmasti hyvältä. Meille edustajille sillä nyt ei ole niin suurtakaan väliä, sillä suurin osa meistä tietää istuntovapaiden todellisen luonteen,joten se, että työtä tehdään talossa kesäkuun viimeinenkin viikko, ei tunnu missään.

Niiden, jotka eivät tiedä, kannattaa käydä vilkaisemassa nettisivuilla olevia kalentereita ja blogeja. Niistä käy ilmi se, kuinka kukin meistä niitä pitkiä lomia käyttääkään.

Ei kommentteja: