sunnuntaina, toukokuuta 09, 2010

Kylmää ja märkää

Olin eilen Työväenyhdistyksen tiimini kanssa Mikkelin torilla eli Kirkkopuistossa kahvikojun kanssa. Asteita oli kaksi, vettä satoi ensimmäisen tunnin ajan ja loput kolme tuntia tuuli pohjoisesta. Kahvi oli kuitenkin kuumaa ja pulla tuoretta:)

Arktisista olosuhteista huolimatta, porukkaa kävi tasaisesti. Huolenaiheita oli monenlaisia. Päällimmäisinä ihmiset ihmettelivät Kreikan tilannetta. Kerroin kaikille avoimesti meidän ryhmämme muodostavan kantansa tiistaina ryhmäkokouksessa. Silloin on viikonlopun kuhinat valtiovarainministereiden tasolla käyty, valiokunnan kuulemiset pohdiskeltu ja kaikki ajantasainen tieto käytettävissä.

Päätös ei ole mitenkään helppo; tuntuu kovin epävarmalta tehdä päätöstä noin huikeasta summasta, kun ei kenelläkään ole varmuutta siitä auttaako se, riittääkö se ja mitä sen jälkeen tulee tapahtumaan? Vastuulliseen oppositiopolitiikkaan kuitenkin kuuluu se, että asioita huolella punnitaan ja vasta sen jälkeen muodostetaan kantoja. Näin mekin nyt teemme, toisin kuin jotkut muut oppositioryhmät, jotka ovat ehättäneet jo kantansa lukkoon lyömään.

Meidän puheenjohtaja on mielestäni viksusti esittänyt vaateita järjestelmän muuttamiseksi, valvonnan tehostamiseksi ja syyllisten (pankkien) esiin tuomiseksi. Pääministerin ja valtiovarainministerin haluttomuutta tehdä näin, täytyy vain ihmetellä. Onko tässä jotakin sellaista, mitä ei kaikille ole vielä kerrottukaan???

Ei kommentteja: