tiistaina, maaliskuuta 29, 2011

Avustajat vaalikentillä?

Eilen uutisoitiin jossakin, että kansanedustajat käyttävät avustajiaan vaalityössään ja että tehtävien töiden jakaminen ns. normaaleihin avustajan töihin ja vaalitöihin olisi hankalaa.

Kieltämättä edustajalla rajanveto on hankalaa, sillä samanlaista ihmisten tapaamistahan se päivittäinen työntekokin on, ilman mainontaa tosin. Toisaalta, meidän on hoidettava edunvalvonta-asioita oli vaalit meneillään tai ei.

Omalta osaltani tilanne on mitä helpoin. Avustajani (talon paras) Kaija-Leena jäi pitkän työuran jälkeen ansaitsemalleen eläkkeelle ja seuraa nyt sitten vaaleja totaalisen sivusta. Muutoinkin olen hoitanut maakuntaan liittyvät asiat aina itse, joten suurta eroa ei tavanomaiseen tilanteeseen nyt ole.

Edustajan ja avustajan suhde on hyvin henkilökohtainen ja siksi jokainen pari tekee töitä omalla tavallaan. Toisille avustajat tuottavat tekstiä, toisille pitävät huolta papereista ja kalenterista. Itse kuulun tähän jälkimmäiseen porukkaan. Kirjoitan mielelläni, mutta papereiden järjestämiseen ja kalenterin hoitamiseen on hyvä saada apua. Ensi kaudella onkin sitten uuden avustajan etsiminen edessä ja Kaija-Leenan jälkeen rima on aika korkealla:)

Ei kommentteja: