sunnuntaina, maaliskuuta 06, 2011

Kampanjalauantai

Vaalien siirtäminen kuukaudella eteenpäin oli oikea ratkaisu. Eilen SDP:n valtakunnallista kampanjalauantaita vietettiin myös Mikkelissä, jossa Graanin kauppojen pihalle käynyt hirvittävä tuuli ei jäädyttänyt ehdokkaita, asiakkaita taikka makkaroita, sillä kevätaurinko lämmitti meitä kaikkia.

Etelä-Savon sd.piirin ja Mikkelin sd. kunnallisjärjestön järjestämä tilaisuus oli onnistunut kolmetuntinen keikka. Ehdokkaita oli runsaasti paikalla, talkooväkeä riittävästi ja asiakkaitakin kohtuullisesti. Hiihtolomaviikon loppu ja tv:n hiihtokilpailut sekä Ristiinan suuri pilkkitapahtuma varmastikin vaikuttivat siihen, että varsinaista ryysistä ei kojullemme ehtinyt syntyä.

Kansalaisilla oli paljon asiaa ja nyt on selkeästi havaittavissa, että ihmisiä tulevat vaalit kiinnostavat ihan aidostikin. Sain kertoa meidän verolinjauksista, esityksistä lapsiperheiden taloustilanteen parantamiseksi sekä puolueen suhtautumisesta eläkeiän pakkonostoon.

Ihmisten puheiden perusteella, äänestäjän muisti ei olekaan lyhyt. Yhä edelleen saan selitellä "Lipposen ajan tekoja", vaikka Lipposen kaudestakin on aikaa kulunut jo useita vuosia. Viime kaudellakaan tehdyt päätökset eivät ole ihmisiltä unohtuneet.

Unohtunut sen sijaan tuntuu olevan se, että SDP on tällä hetkellä oppositiopuolue eikä voi ottaa kantaakseen nykyisen oikeistohallituksen huonoja päätöksiä. Tämän päivän Aamulehdessä joku kirjoittaakin (taas) demareiden vaikeasta oppositiotaipaleesta ja kyllä kai se väkisinkin vaikeaksi muuttuu, kun niin oikein kovin vakuutellaan ja kaikki, mitä lehdessä sanotaan, on aina totta.

Aikaa vaaleihin on enää kuusi viikkoa ja puolueellamme on loppukirin paikka. Joku uutinen kertoi myös, että demareiden (ja keskustan) äänestäjät ovat lähteneet liikkeelle ja ovat aktivoitumassa vaalien suhteen. Tämän uutisen uskon mielelläni todeksi:)

Ei kommentteja: