tiistaina, maaliskuuta 08, 2011

Lasten kustannuksella

Mikkelin kaupunginhallitus teki eilen pari hyvää päätöstä ja yhden kummallisen. Viola -väkivallasta vapaaksi ry sai tarvitsemansa päätöksen, jonka mukaan sille vuokrataan uudet toimitilat Savilahdenkadulta ja lisäksi annetaan avustusta vuokraan. Tämä vuokra maksetaan luonnollisestikin kaupungille takaisin.

Oli tärkeää, että tämäntyyppisen palveluntuottajan arvo keskusteltiin nyt kaupunginhallitustasolla perusteellisesti ja jouduttiin ottamaan kantaa siihen, onko palvelu tarpeellista ja onko sen toiminta kaupunkilaisille syytä turvata osittain verovaroin.

Nyt hallitus teki päätöksen, että näin tulee tehdä ja se oli mielestäni ainoa oikea mahdollinen johtopäätös tilanteessa, jossa koko toiminta oli uhattuna yhtäkkisen irtisanomisen myötä. Kaupunginhallitus kantoi sen vastuun, joka sille kuuluukin.

Samaa vastuullisuutta ei sen sijaan ollut näkyvissä, kun käsittelyssä oli jäähallin mahdollinen remontti. Erikoisilla argumenteilla ripeyttä vaativa hanke kaadettiin ja siirrettiin käytännössä vuoteen 2013, vaikka hallin huono kunto tiedettiin ja tällä päätöksellä heikennetään meidän lasten ja nuorten mahdollisuuksia harrastaa liikuntaa täysipainoisissa olosuhteissa.

Kaupungissa on pidetty yhtenä painopistealueena lasten ja nuorten hyvinvointia. Onpa tehty suunnitelmakin siitä, kuinka päätöksiä tehtäessä tulisi aina ottaa huomioon se, miten päätös vaikuttaa lapsiin ja nuoriin. Tässä tapauksessa vaikutus on selvillä ja kaupunginhallituksen enemmistö viisaudessaan kantaa vastuun. Ikävää, että sijaiskärsijöiksi joillekin harhaluuloille joutuvat tuhannet jäähallia käyttävät lapset.

Ei kommentteja: