tiistaina, maaliskuuta 15, 2011

Kansan edustaja

Viikonloppuna tapasin jälleen paljon ihmisiä. Lauantaina olimme tukiporukkani kanssa Juvalla keskustelemassa paikallisten kanssa samalla maistuvaa hernekeittoa tarjoillen. Keitto teki kauppansa ja ihmisillä oli paljon asiaa.

Päällimäisenä heitä askarrutti arvonlisäveron korottaminen ja sen vaikutus pienituloisille. Kerroin, kuinka Kokoomus ja Keskusta haluavat tällä nostopäätöksellään viedä Suomea kohti tasaverojärjestelmää. Ainakaan juvalaiset eivät tästä pidä.

Pettymys on ollut suuri myös takuueläkkeen osalta. Kovalla melulla mainostettu takuueläke alkaa nyt paljastaa todelliset kasvonsa. Se, mitä olemme yrittäneet kansalaisille kertoa, on käymässä nyt toteen. Kovin moni pienellä eläkkeellä oleva on joutunut pettymään, kun ei olekaan oikeutettu takuueläkkeeseen (syystä tai toisesta) ja lisäksi asumistuen leikkaantuminen herätti voimakkaita tuntoja.

Sunnuntaina Enonkosken Työväenyhdistyksen kevätkokouksessa puhuimme paljon nuorisotyöttömyydestä. Pienessä kunnassa on oltu esimerkillisiä ja järjestetty kunnan toimesta kaikille koululaisille kesätöitä. Ainoastaan nuorena opittu työnteko on kannustimena sitten aikuisenakin hakeutua työelämään.

Olen ennenkin sanonut, kuinka yksi tämän työn parhaista puolista on ihmisten kohtaaminen. Jälleen kerran joudun toteamaan saman. Kahden tunnin ajomatka Enonkoskelle lähes pari tuntia siellä ja kaksi tuntia ajamista takaisin olivat taas sen väärtti. Näillä keskusteluilla on itselleni äärettömän suuri merkitys.

Keskustelut kansalaisten kanssa moninkertaistuvat nyt, kun eduskunta on jäämässä vaalitauolle. Oma kampanjani perustuu, kuten ennenkin, tuhansien ja tuhansien ihmisten henkilökohtaiseen kohtaamiseen. Ilman kansalaisia, ei ole kansanedustajaakaan.

Ei kommentteja: