sunnuntaina, maaliskuuta 06, 2011

Lopun edellä

Maankäyttö-ja rakennuslaki on eduskunnan käsittelyssä viime metreillä. Ympäristövaliokunta kokoontui mietinnön ratkaisevaan käsittelyyn perjantaina ja sille päivälle oli kuulemani mukaan myös sovittu Etelä-Savon maakuntajohtajan Viialaisen ja asuntoministeri Vapaavuoren (kok) radiohaastattelu.

Asiaa ei kuitenkaan saatu ratkaistua, kun kepulaiset halusivat asian vielä pöydälle. Sinänsä ihan hyvä, mikäli heillä olisi halua/rohkeutta tehdä asiassa jonkinlainen kielteinen päätös. Itse esitin valiokunnassa lakiesityksen hylkäämistä, jonka johdosta siitä sitten äänestettiin. Ainakaan tässä äänestyksessä keskustalaiset eivät olleet hylkäämisen kannalla.

Oma hylkäämisesitykseni perustui siihen, että ensi kaudella on käsittelyyn tulossa maankäyttö- ja rakennuslain kokonaistarkastelu ja siinä yhteydessä olisi loogisempaa käsitellä tätäkin asiaa varsinkin, kun se nyt on hutiloiden ja hätäilemällä tuotu eduskunnan käsiteltäväksi. Sisältöpuoli kaipaa monenlaista muutosta, jotka tulee arvioida rauhassa ja kunnolla.

Tämän esityksen käsittely kuitenkin jatkuu vielä tiistaina, jolloin selvinnee kepulaisten pöydällepanon tarkoituskin. Itselleni sopii vallan mainiosti sekin, että asiassa vetkuteltaisiin kylliksi, jolloin sitä ei ehdittäisi näillä valtiopäivillä lainkaan käsitellä.

Ei kommentteja: