sunnuntaina, maaliskuuta 20, 2011

Naapuriapua

Eduskunnassa on nyt ns. vaalitauko, mutta siitä huolimatta meidän kansanedustajien on huolehdittava normaalista edunvalvonnasta ja asioiden hoitamisesta. Olin viime torstaina Punkaharjun kunnan vieraana kuulemassa heidän ajankohtaisista asioistaan.

Punkaharjun edustajat ovat pitäneet meitä alueen kansanedustajia hyvin ajan tasalla kaikesta siitä, mitä kunnassa tapahtuu ja olemme käyneet keskusteluja siitä, miten voimme parhaiten heidän pyrkimyksiään olla avittamassa.

Pitkään jatkunut taistelu bioetanolitehtaan saamiseksi Punkaharjulle alkaa olla pistettä vaille valmiina. Tehdas on hanke, jolla on merkitystä koko Etelä-Savolle ja sen työllistävät (satoja uusia työpaikkoja) vaikutukset etenkin Savonlinnan seudulle ovat vertaansa vailla.

Valtion suunnasta on näytetty vihreää valoa rahoituksen järjestämiseksi, mutta kuntien omarahoitusosuus on vielä vaiheessa. Punkaharju on pyytänyt naapuriaan Savonlinnaa takaamaan kahden miljoonan euron osakekaupat, mutta toistaiseksi kaupunki on suhtautunut asiaan nihkeästi.

Asiassa ei kuitenkaan ole varaa vetkutella, sillä vastaavanlaisia bioetanolitehdashankkeita on kovaa vauhtia viritetty mm. Pohjanmaalla ja Varsinais-Suomessa. Meillä ei ole varaa menettää tätä etusija-asemaa näille ainoastaan oman jahkailun ja keskinäisen torailun vuoksi. Asiasta on mahdollisuus päättää toisin seuraavassa kaupunginvaltuustossa.

Savonlinna on seudun kuntien veturi ja sillä on velvollisuus huolehtia myös siitä, että pienemmät naapurit pärjäävät. Punkaharjulaiset käyttävät paljon Savonlinnan kaupallisia palveluita ja käyvät työssä Savonlinnassa. Nyt on Savonlinnan aika auttaa Punkaharjua etenkin, kun tehdas hyödyttää myös kaupunkia itseään.

Ei kommentteja: